12. joulukuuta 2012

Lautakunta hyväksyi KSV:n osayleiskaavaehdotuksen

Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi eilen 11.12.2012 kaupunkisuunnitteluviraston esittämän Meri-Rastilan länsirannan osayleiskaavaehdotuksen.

Kokouksessa viraston esitykselle tehtiin seuraava palautusehdotus: "Lautakunta esittää tavoitteeksi yleiskaavaluonnoksen mukaisen asukasmäärän, mutta palauttaa asian sen selvittämiseksi, missä määrin tavoiteltu asukasluvun lisäys on mahdollista toteuttaa asukkaiden esittämien tiivistämisvaihtojen avulla."

Palautusehdotusta kannattivat Vihreiden, Vasemmiston ja RKP:n lautakuntajäsenet. Viraston ehdotuksen hyväksymistä kannattivat Kokoomuksen ja SDP:n jäsenet. KSV:n ehdotus hyväksytttin äänin 4-5.

Lisäksi lautakunta piti yksimielisesti tärkeänä, että Meri-Rastilan alueen jatkokaavoituksessa tutkitaan mahdollisuuksia ryhmä- ja omatoimirakentamiseen.

Kaavaehdotus etenee todennäköisesti ensi syksynä kaupunginhallituksen kautta valtuuston käsiteltäväksi.

2 kommenttia:

 1. Kaavaehdotus menee lausunnoille ja nähtäväksi todennäköisesti tammikuun alussa(30 pv).

  Tarkempi aika löytyy Hallintokeskuksesta.

  Ilkka Laineen arvion mukaan palaute tulee olemaan sen verran järeää, että lausunnot ja muistutukset menevät vielä uudemman kerran kaupunkisuunnittelulautakuntaan ennen kuin ne menevät kaupunginhallitukseen ja myöhemmin, tuskin ennen juhannusta, valtuustoon.

  Nähtävilläoloaikana kannatta vielä yrittää vaikuttaa, ketä kiinnostaa (koskee myös demareita).

  Seppo Honkanen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meri-Rastilan osayleiskaavaehdotus on nähtävänä ja siitä voi muistuttaa kirjallisesti kaupunkisuunnittelulautakunnalle 11.2. klo 16.00 mennessä. Tässä on lainaus kuulutuksesta:

   "Osayleiskaavaehdotus, joka on laadittu maankäyttö- ja rakennuslain mukaisena oikeusvaikutteisena yleiskaavana, on nähtävänä 11.1.–11.2.2013 kaupungintalon ala-aulassa (Pohjoisesplanadi 11–13) arkisin klo 8.15–16.00 ja lisäksi muina Virka-infon aukioloaikoina (www.virka.fi) sekä kaupunkisuunnitteluviraston ala-aulassa (Kansakoulukatu 3, 1. kerros) arkisin klo 8.15–16.00. Mahdolliset muistutukset osoitetaan kirjallisina kaupunkisuunnittelulautakunnalle, ja ne on toimitettava Helsingin kaupungin kirjaamoon (Pohjoisesplanadi 11–13) viimeistään 11.2.2013 klo 16.00 mennessä. Osoite on Helsingin kaupungin kirjaamo, kaupunkisuunnittelulautakunta, PL 10, 00099 Helsingin kaupunki. Sähköpostiosoite on helsinki.kirjaamo@hel.fi."

   Kuulutus kokonaisuudessaan löytyy täältä:

   http://www.hel.fi/hki/halke/fi/julkaisut+ja+kuulutukset/kaavakuulutukset/2013/11.1.2013+asemakaavakuulutus

   Poista