18. tammikuuta 2016

Taloyhtiöitä toivotaan mukaan Meri-Rastilan täydennysrakentamiseen

Kaupunkisuunnitteluvirasto on lähestynyt oheisella yhteydenotolla Meri-Rastilan kaupunkiuudistushankkeen alueella sijaitsevia omistusasuntoyhtiöitä:

Hyvä taloyhtiön edustaja – isännöitsijä ja hallituksen puheenjohtaja,

Lähteekö taloyhtiönne mukaan tarkastelemaan lisärakentamista tontillenne? Tarvitsetteko lisärahaa esimerkiksi pihaparannukseen tai muuhun remonttiin?

Meri-Rastilaan suunnitellaan kaupunkiuudistusta, jossa tarkastellaan lisärakentamista, puistoparannuksia ja palveluita. Tärkeä osa uudistusta on selvittää taloyhtiöiden tarpeet ja toiveet tonttinsa mahdollisesta lisärakentamisesta. Lisärakentaminen tonteilla voi parhaimmassa tapauksessa tarjota rahoitusta taloyhtiön remontteihin. Kaavatyö on aloitettu vuoden 2015 alussa. Taloyhtiöiden edustajia kutsuttiin erikseen esittely- ja keskustelutilaisuuteen syyskuussa, ja ilahduttavan monia teistä tapasimmekin tuolloin.

Nyt valmistellaan kaavaluonnosta. Siihen otetaan mukaan kaikki halukkaat taloyhtiöt. Tässä tontin lisärakentamistarkastelussa taloyhtiö voi yhdessä kaupunkisuunnitteluviraston kanssa etsiä tontilleen sopivaa lisärakentamismahdollisuutta. Kaavaluonnoksessa mukana oleminen ei tarkoita taloyhtiön tontilla automaattisesti rakentamista. Taloyhtiö saa tontilleen vaihtoehtoisia kehittämisratkaisuja, mutta ei sitoudu mitenkään niiden toteutukseen. Suunnittelu on keskustelevaa, eli kaupunkisuunnitteluviraston kaavoittajat voivat tulla yhtiökokouksiin kutsuttaessa tai muuten esitellä ajatuksia taloyhtiössä. Lisäksi suunnittelutyö tehdään neuvotellen kiinteistöviraston tonttiosaston kanssa. Ratkaisut tuodaan julkiseen keskusteluun kun kaavaluonnos laitetaan nähtäville kevään 2016 aikana.

Kaavaluonnoksen jälkeen kaavatyö etenee myöhemmin ehdotusvaiheeseen. Taloyhtiön tontille ehdotetaan lisärakentamista tuolloin vain taloyhtiön päätöksellä.

Pyydämmekin nyt sinua isännöitsijä/hallituksen puheenjohtaja ilmoittamaan 1.2.2016 mennessä sähköpostitse tai puhelimitse haluaako taloyhtiönne olla mukana lisärakentamismahdollisuuksien tarkastelussa ja kaavaluonnoksessa.

Lisätietoja lisärakentamisesta saa sivuilta www.uuttahelsinkia.fi/taydennysrakentaminen. Kaupunkiuudistushankkeen tiedot, muun muassa viimeisimmät kuvat suunnitelmista (dokumentti: Suunnitelmat, jotka keskustelussa 10 / 2015), löytyvät kaupungin karttapalvelusta kartta.hel.fi/suunnitelmat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti