24. helmikuuta 2024

Mediatiedote: Mikä ihmeen kaupunkiuudistus? Selvyyttä saadaan Meri-Rastila-illassa 4.3.2024

Ilmakuva Meri-Rastilan tiestä.
Kuva: Pro Meri-Rastila

Mediatiedote, kutsu:

Meri-Rastilassa on käynnistynyt yli vuosikymmenen mittainen uudistus, jossa rakennetaan uusia asuntoja jopa 4 400 uudelle asukkaalle. Kymmeniä rakennuksia puretaan ja tilalle on tarkoitus rakentaa korkeampia taloja. Osa uusista rakennuksista sijoittuu puisto- ja luontoalueille. Samalla uudistetaan katuja, julkisia tiloja, puistoja sekä pyritään parantamaan palveluja. Alueen kaksi laajaa asemakaavaa ovat nyt lainvoimaisia. 

Pro Meri-Rastila -liike on ollut huolissaan kaupunginosan muutoksen laajuudesta. 

“Miten alueen toimivuus ja viihtyisyys säilyvät vuosia kestävän purku- ja rakennusprosessin aikana”, pohtii liikkeen aktiivi Anna-Maija Virta.

Kulttuuritila Merirastissa eli entisessä Merirasti-kappelissa (Jaluspolku 3) järjestettävässä Meri-Rastila-illassa maanantaina 4.3.2024 klo 18–20 kuullaan, mikä Meri-Rastilan kaupunkiuudistus on ja mitä sillä tavoitellaan, ja mitä uudistuksessa tapahtuu seuraavaksi. Ilta tarjoaa myös tilaisuuden asukkaiden ja kaupungin väliseen vuoropuheluun. 

Kaupunkiuudistusta esittelevät kaupunginkanslian erityissuunnittelija Eeva Mynttinen sekä Meri-Rastilan uudistuksen projektipäällikkö Lotta Suominen. Parhaillaan käynnissä olevasta Merirasti-monitoimitalon arkkitehtuurikilpailusta alustaa projektijohtaja Mari Koskinen ja alueella tehtävistä koulujen, päiväkotien ja leikkipuistojen uudistuksista kertovat kasvatuksen ja koulutuksen toimialan aluepäällikkö Katriina Aaltio ja johtava arkkitehti Viivi Snellman.

Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla ja infotorilla klo 17–18. Infotorilla esittäytyvät eri alojen paikalliset toimijat, jotka tarjoavat palveluja asukkaille lapsista ikäihmisiin.

Tilaisuuden järjestää Pro Meri-Rastila -liike yhteistyössä Vuosaari-Seuran ja Kulttuuritila Merirastin kanssa. Tarkemman ohjelman löydät Kulttuuritila Merirastin Facebook-sivulta sekä Pro Meri-Rastilan nettisivulta: promerirastila.blogspot.com (linkki tapahtumasivulle).

Kuvaa saa käyttää osana tilaisuudesta kertovaa mediasisältöä.

Lisätietoja:

Anna-Maija Virta, virta.annamaija(a)gmail.com

Salla Valtari, salla.valtari(a)gmail.com

Pro Meri-Rastila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti