1. kesäkuuta 2020

Planty on esitys ihmisen ja kasvin suhteesta

Planty vie katsojansa metsäkävelylle erilaisten kohtausten ja näyttämöiden maailmaan kutitellen aisteja yllättävin tavoin. Teos tutkii empatiakokemuksen muodostumista ja tarkastelee suhdettamme luontoon.

Auttavatko goretexit, fjällrävenit tai vaaleanpunaiset lasit parantamaan luontokokemusta vai saattavatko sittenkin märät jalat, pissahätä ja hyttyset aidon äärelle? Huokaileeko metsässä yleisö vai äiti maa? Miten käy Will-ihmisen WAU-metsäbrändille? Entä liittyykö the Scorpions jotenkin tähän kaikkeen?

Planty pohtii onko meidän mahdollista kokea empatiaa muita kuin kaltaisiamme kohtaan vai päädymmekö vain luomaan loputtomasti kuvaa itsestämme sen sijaan, että loisimme aidon yhteyden eri lajien välille.

Planty-teoksen takana on taiteen ammattilaisista koostuva Aww-työryhmä: Ada Halonen, Anttoni Halonen, Ella Lahdenmäki, Petra Leino, Anders Sundström ja Soile Voima.

Planty tapahtuu ulkona Meri-Rastilan rantametsässä. Tarkempi kokoontumispaikka ilmoitetaan osallistujille muutamaa päivää ennen esitystä. Esityksen kesto on noin 2 tuntia ja esitys tapahtuu suomeksi ja englanniksi. Yleisön koko on 12 henkilöä. Esityksiin on vapaa pääsy. Ilmoittautuminen esitykseen on sitova, peruthan varauksesi ajoissa esteen tullessa.

Esitys toteutetaan yhteistyössä Vuotalon kanssa ja sitä on tukenut Taiteen edistämiskeskus, Niilo Helanderin säätiö, Samuel Huberin taidesäätiö ja Suomen Kulttuurirahasto.

Esityksessä on säävaraus. Jos joudumme perumaan esityksen, ilmoitamme siitä erikseen.

Esitys toteutetaan korona-ajan rajoitusten ja suositusten puitteissa. Esitys ei ole esteetön. Esityksessä kuljemme metsässä ja poluilla n. 3 km matkan, otahan mukaan sopivat jalkineet ja säänmukaiset vaatteet sekä oman kupin. 

Tarkat aikataulut ja lippujen varaus: https://www.eventbrite.com/e/planty-tickets-105365236258

Lisää tietoa projektista löydät somesta fb.me/planty2020 ja Instagramista planty_2020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti