18. tammikuuta 2015

Meri-Rastilan auditointi

Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston kehittämisyksikkö pyysi vuonna 2001 arkkitehti ja emeritusprofessori Jere Maulaa arvioimaan Meri-Rastilan asuntoaluetta esteettiseltä kannalta. Meri-Rastilan valmistumisesta oli tuolloin kulunut noin kymmenen vuotta.

Maula on toiminut vuosikymmeniä apulaisprofessorina ja professorina Tampereen teknillisessä yliopistossa. Suomen Arkkitehtiliitto SAFA myönsi Jere Maulalle ensimmäisen Otto-Iivari Meurman -palkinnon Arkkitehtipäivillä Porissa huhtikuussa 2013. Palkinto myönnettiin Maulalle merkittävästä työstä yhdyskuntasuunnittelun opettajana ja tutkijana sekä yhteiskunnallisena keskustelijana ja vaikuttajana.

Ohessa Maulan tekemä Meri-Rastilan auditointi pdf-tiedostona: Meri-Rastila esteettisenä kokemuksena.

3 kommenttia:

 1. Minkä ihmeen takia Pro Meri-Rastila on mennyt mukaan kaupungin propagandatilaisuuteen lauantaina ostarilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, kuka osaisi kysymykseesi vastata. Ainakaan minä en ole ollut osallisena asiassa.

   Poista
  2. Helmikuinen tapahtuma koululla oli itse asiassa aika kivasti järjestetty hieman erilainen kaavatilaisuus. Kenellekään paikalla varsinaisesti käyneelle tuskin syntyi vaikutelmaa, että paikalla olleet Vuotalo, Pro Meri-Rastila, Nuorisoasiainkeskus, Vuosaari-Seura ym. olisivat jotenkin kannattamassa tai allekirjoittamassa mitään kaavahanketta.

   Suhteellisen onnistunut tapahtuma ei kuitenkaan merkitse varsinaisesti mitään, vaan lopputulos eli kaava ratkaisee ja nyt esillä olevassa aineistossa ei ole juuri muuta uutta tietoa asiasta kuin kartta-alue sekä tolkuttoman suuri asukastavoite täydennysrakentamiselle.

   Poista