8. marraskuuta 2012

OURCity-näyttelyt Laiturilla ja Stoassa

Designpääkaupunkivuoden hankkeena toteutettu Meri-Rastilan vaihtoehtoinen kaavasuunnitelma on tällä hetkellä esillä kahdessakin paikassa. Laiturin näyttely jatkuu 10.11.2012 saakka. Stoan 1.12. asti jatkuvan näyttelyn avajaisia puolestaan vietettiin eilen.

Pro Meri-Rastila halusi avajaisissa kiittää OURCity-ryhmää sen alueemme hyväksi tekemästä työstä. Arkkitehdit Tristan Hughes ja Marcelo Diez Gutiérrez ottivat ryhmänsä puolesta vastaan kunniakirjat Pro Meri-Rastilan Jaana Pylkkäseltä.


Jaana Pylkkänen luovutti kunniakirjan arkkitehti Tristan Hughesille.


Arkkitehdit Marcelo Diez Gutiérrez ja Tristan Hughes.

5 kommenttia:

 1. Minkähän ihmeellisen syyn takia näyttely piti järjestää huitsin Itäkeskukseen, kuka sinne täältä jaksaa kävellä. Edestakainen metrolippukin maksaa 4 euroa 40 centtiä.

  Eikö parempi paikka olisi ollut Vuotalo?

  Kysyy nimim. "metrollamatkustavajalankulkija"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyin kommenttiin liittyen Tristan Hughesilta, miksi näyttely on Stoassa ja hän vastasi, että yksi OURCity-ryhmän jäsenistä oli aikoinaan siellä töissä ja koko projekti sai sieltä alkunsa.

   Osa näyttelystä oli kesällä Meri-Rastilan ostoskeskuksessa. Jos Itäkeskuksen suuntaan on esimerkiksi ostosten tai uimahallikäynnin takia muuten asiaa, kannattaa poiketa Stoan näyttelyssä, sillä se esittelee projektia laajasti ja siellä on nähtävissä mm. videoita hankkeen etenemisestä.

   Poista
 2. No onpa sisäsiittoinen selitys: "Yksi ryhmän jäsen oli siellä töissä...". Lieneekö kotoisin Portugalista. Ei tullut sitten mieleen, että kohderyhmä asuu Vuosaaressa.

  Ylipäänsä kiinostaisi, mikä tämä tälläinen Pro Meri-Rastila "kansanliike" oikein on. Kummallisen hajuton, mauton ja nimetön nyt ainakin.
  Kuinka monta jäsentä?
  Ketä kuuluu hallitukseen?
  Puheenjohtaja?
  Säännöt?
  Miten liityt jäseneksi?

  "metrollamatkustavajalankulkija"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyse on siis siitä, että OURCity-ryhmällä (ei Pro Meri-Rastilalla) on jo valmiiksi ollut yhteistyötä Stoan kanssa. Itse koen näyttelyn kohderyhmän vuosaarelaisia laajemmaksi ja Stoa on helposti tavoitettavissa.

   Monet vuosaarelaiset asioivat usein Itäkeskuksessa. Itse pyöräilen sinne Meri-Rastilasta lähes päivittäin. Matka taittuu noin kymmenessä minuutissa, mikä on suurin piirtein sama aika kuin jos pyöräilisin Vuotaloon.

   Pro Meri-Rastila ei ole yhdistys, vaan vapaa verkosto, mikä on nykyisin tavallinen ja joustava tapa tehdä yhteistyötä eri toimijoiden kesken. Vastaavalla tavalla organisoituneita verkostoja ovat esimerkiksi degrowth-liike ja perustuloverkosto.

   Poista
 3. Tämä selvä. Pelästyinkin jo etten vahingossa liity Pro RastilaCamping-liikkeeseen, jonka kantavia jäseniä kuulemma ovat Marjaliisa Siira ja Eero Hilden.

  samajalankulkijametromatkustaja.

  VastaaPoista